Χαλβάς Δραπετσώνας

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Γαβρίλης Νικόλαος
Περιοχή: Ν. Αττικής
210 46 16 448 , 210 46 16 478
Αγ. Δημητρίου 1 Δραπετσώνα Πειραιά , 18545

Η Ιστορία μας

 

Το εργαστήριο άνοιξε το 1924 ο Κώστας Μεζαρντάσογλου, Μικρασιάτης, που εγκαταστάθηκε στη Δραπετσώνα μετά την Καταστροφή. Ο Μεζαρντάσογλου εργαζόταν σε χαλβαδοποιείο της Μικράς Ασίας και άνοιξε το εργαστήριο του σε μια ξύλινη παράγκα απ' αυτές που κυριαρχούσαν στην περιοχή την εποχή εκείνη.

Στη συνέχεια το μαγαζί ανέλαβε ο γιος του Γιώργος Μεζαρντάσογλου τροποποιώντας το όνομα σε Μεζαρντάς.

Το 1984 συνεργάστηκε με τον Ευμόρφιο Κοσμίδη. Όταν ο Γιώργος Μεζαρντάς αποσύρθηκε λόγω σύνταξης, το 1986, τη θέση του πήρε ο Νικόλαος Γαβρίλης, με καταγωγή επίσης μικρασιάτικη και με σπουδές ναυπηγικής, που «ναυάγησαν» καθώς «αναδύθηκε» το μεράκι του για τον χαλβά. Από το 2002 όταν συνταξιοδοτήθηκε ο Ευμόρφιος Κοσμίδης, ο Νικόλαος Γαβρίλης διατηρεί μέχρι σήμερα με τους συνεργάτες του τη μοναδική χαλβαδοποιία που έχει απομείνει από τις πολλές που υπήρχαν άλλοτε στον Πειραιά.

 

Οι Ευεργετικές Ιδιότητες του Χαλβά

 

Ταιριάζει με τη νηστεία και θεωρειται παραδοσιακός όσο και απαραίτητος κατά τη Σαρακοστή, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα θρεπτικός, γευστικός και ωφέλιμος για τον οργανισμό. Ο χαλβάς, πολύ δημοφιλής σε όλα τα Βαλκάνια, σε αρκετές χώρες της Μεσογείου αλλά και της Μέσης Ανατολής, τρώγεται ως κολατσιό ή επιδόρπιο.

Στη χώρα μας υπάρχει σε τρεις τύπους: ο σησαμένιος, ο σιμιγδαλένιος και ο χαλβάς Φαρσάλων. Ο πρώτος (περισσότερο γνωστός σαν «χαλβάς του μπακάλη») παρασκευάζεται κατά 60% από το ταχίνι (που φτιάχνεται από πολτοποιημένο σουσάμι) και έχει την τιμητική του κατά τη διάρκεια της νηστείας - κυρίως για όσους νηστεύουν και το λάδι. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Θωμόπουλο, ενδοκρινολόγο - διαβητολόγο - κλινικό διαιτολόγο, διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει τα σημαντικά πλεονεκτήματα του χαλβά στην ανθρώπινη υγεία, όπως την αντιγηραντική και αντιυπερτασική του δράση, καθώς και τη συμβολή του στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του καταρράκτη.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, όπως χαλβά με γεύση βανίλια, κακάο ή ανάμεικτο, με αμύγδαλα, με μέλι, με επικάλυψη σοκολάτας, με φουντούκια ή σταφίδες κ.ά.

Μπορούμε επίσης να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας θρεπτικά σνακ με χαλβά, όπως γιαούρτι με χαλβά και φρούτα, μήλο γεμιστό με χαλβά, σάντουιτς με χαλβά ολικής αλέσεως και μπανάνα ή αραβική πίτα με χαλβά και ξηρούς καρπούς. Σύμφωνα με τον ειδικό, ο συνδυασμός του χαλβά με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή με ψωμί ολικής άλεσης συνιστά, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένα διατροφής, την ιδανική λύση για φυσική ενδυνάμωση και ενίσχυση του οργανισμού το πρωί στο γραφείο ή στο σπίτι, το απόγευμα πριν από το γυμναστήριο ή ακόμα και πριν από τον ύπνο.

Άρτος και Γλυκά - Γλυκά και Χαλβάδες

 

Χαλβάς & Ταχίνι

 

  • Χαλβάς Αμυγδάλου 

  • Χαλβάς Κλασικός

  • Χαλβάς Κακάο

  • Χαλβάς Σοκολάτα

  • Χαλβάς Σοκολάτα και Αμύγδαλο

  • Χαλβάς Κλασικός με Ταχίνι Ολικής Άλεσης και Μαύρη Ζάχαρη

  • Χαλβάς Αμυγδάλου με Ταχίνι Ολικής Άλεσης και Μαύρη Ζάχαρη

  • Χαλβάς Κλασικός με Χαρουπόμελο

  • Χαλβάς Αμυγδάλου με Χαρουπόμελο

  • Παρασκεύασμα Ταχινίου με Μπισκότο και Κακάο

  • Παρασκύασμα Ταχινίου με CRANBERRY και Αμύγδαλα

  • Εξαιρετικό Παρασκεύασμα από Ταχίνι χωρίς Ζάχαρη με Διαιτητικές Ίνες & Γλυκαντικές Ύλες

  • Εξαιρετικό Αμυγδάλου Παρασκεύασμα από Ταχίνι χωρίς Ζάχαρη με Διαιτητικές Ίνες & Γλυκαντικές Ύλες

  • Ταχίνι

  • Ταχίνι Ολικής

  • Ταχίνι Βιολογικό

  • Ταχίνι με Μέλι

  • Σησαμέλαιο

 

Ζαχαρώδη & Αρτοποιήματα

 

  • Γλυκά Κουταλιού

  • Μαρμελάδες

  • Καρύδα με Ζελέ Φράουλα

  • Καρύδα με Ζελέ Λεμόνι

  • Καρύδα με Ζελέ Πορτοκάλι

  • Καρύδα με Ζελέ Περγαμόντο

  • Καρύδα με CRANBERRIES

  • Γλυκόζη

  • Ζάχαρη

  • Καραμέλα Αστακός

  • Καραμέλα Φουντουκιού

  • Χειροποίητο Πολίτικο Τσουρέκι

  • Μαντολάτο

  • Γραβιεράκι

  • Παστουρμαδάκι

  • Μπουκιές Πορτοκαλιού

  • Παστέλια Κυκλαδίτικα

  • Ταχινομπουκιά

  • Ταχινοπιτάκι

  • Σοκολατολιχουδιά

  • Σοκολάτα Υγείας

  • Σοκολάτα Υγείας Αμυγδάλου

  • Σοκολάτα Γάλακτος

  • Σοκολάτα Γάλακτος Αμυγδάλου

  • Δαμάσκηνα με Σοκολάτα

  • Καρυδόπαστο

  • Πετιμέζι

  • Μέλι Ανθέων

  • Μέλι Αγριολούλουδων & Θυμάρι

  • Μέλι Ελάτου

  • Λουκούμια Ακανές

  • Λουκούμια Μπουκιές

  • Λουκούμια Τριαντάφυλλο

  • Λουκούμια Μαστίχα

  • Λουκούμια Καρύδα

  • Υποβρύχιο Βανίλια

  • Υποβρύχιο Μαστίχα

  • Υποβρύχιο με Μαύρη Ζάχαρη

  • Υποβρύχιο με Γεύση Λεμόνι

  • Υποβρύχιο με Γεύση Φράουλα

  • Υποβρύχιο με Γεύση Φυστίκι

  • Σουσαμόπιτα

  • Παστέλι Αμυγδάλου

  • Παστέλι Φυστίκι Αιγίνης

  • Κυδονόπαστο

  • Χαλβαδόπιτα

  • Ρεβανί

  • Σαραγλί

  • Καρύδες

  • Χαρουπόμελο

  • Βυσσινάδα

  • Κριτσίνι με Ταχίνι και Ηλιόσπορο

  • Κουλουράκι χωρίς Ζάχαρη

  • Μπουκιές Αμυγδάλου

  • Μπουκιές Φυστίκι Αιγίνης

  • Μπουκιές Κανέλλας

  • Μουστοκούλουρο

  • Παγωτό COOKIES

  • Παγωτό Γιαούρτι-Βύσσινο

  • Παγωτό Καϊμάκι

  • Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα

  • Παγωτό Σορμπέ Φράουλα

  • Παγωτό Χαλβάς

  • Κουρκουμπίνια

Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές