Cretanthos

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Τζιανουδάκης Γεώργιος
Περιοχή: Ν. Ρεθύμνου
2831055455 , 6945935518
Αγγελιανά Μυλοποτάμου, Κρήτης, 74052

"«Το κάθε φύλλο της ελιάς έσταζε... φως» - Νίκος Καζαντζάκης

Έχει χαρακτηρισθεί ως η βάση της μεσογειακής διατροφής και οι ιδιότητές του έχουν εξυμνηθεί πολλές φορές και από πολλούς ανθρώπους, ειδικούς και μη. Η αλήθεια όμως είναι ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Κάτω από το άγιο δέντρο της ελιάς κρύβεται ένας πανάρχαιος πολιτισμός. Ένας πολιτισμός ανθρωπιάς, ευγένειας, συνεργατικότητας και εργατικότητας, υπομονής, πίστης και σεβασμού προς τη γη. Η ελιά έθρεψε τους προγόνους μας και ανέθρεψε τα παιδιά μας. Είναι τιμή μας να ζούμε στη σκιά της, να την ποτίζουμε με τον ιδρώτα μας, να την υπηρετούμε με ευλάβεια και δέος.

To Cretanthos είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικής καλλιέργειας. Γεννιέται στα Αγγελιανά Μυλοποτάμου Κρήτης, περιοχή χαρακτηρισμένη Π.Ο.Π.-Π.Γ.Ε. (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης – Περιοχή Γεωγραφικής Ένδειξης), από άνυδρες ελιές της κορυφαίας ποικιλίας «Κορωνέικη». Τα δέντρα λιπαίνονται με κοπριά και ποτέ δεν ψεκάστηκαν με εντομοκτόνα. Οι ελιές συλλέγονται άγουρες, αλέθονται με ψυχρή έκθλιψη και δίνουν ελαιόλαδο χρυσοπράσινου χρώματος με πλούσια φρουτώδη γεύση. Αυτός είναι ο πλούτος μας. Αυτό είναι το κληροδότημά μας.

Η φιλοσοφία της Cretanthos εμπεριέχεται στο τρίπτυχο «υψηλή ποιότητα, μικρή ποσότητα, έλεγχος και εγγύηση προϊόντων». Κάθε χρόνο διαθέτουμε στην αγορά, μόνο ποσότητες για τις οποίες μπορούμε να εγγυηθούμε την ποιότητά τους. Όταν εξαντλούνται, περιμένουμε υπομονετικά την επόμενη σοδειά.

CRETANTHOS  CRETAN PREMIUM PRODUCTS -  (ΚΡΗΤΑΝΘΟΣ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ)


Το λάδι μας, η ιστορία μας...

Ο προπάπος μου, Γεώργιος, ήταν δάσκαλος. Δίδασκε στα «κοπέλια» γράμματα για να μπορούν να ξεχωρίζουν την αλήθεια. Μετά το σχολείο η ψυχή του και η ματιά του, ήταν στις ελιές του. Φρόντιζε και αγάπαγε τα εκατόχρονα δένδρα, όπως και τους μαθητές του. Τα κτήματά του ήταν τα καλύτερα, η ποιότητα άριστη, άριστη και η συμπεριφορά του στους εργάτες της γης του τα δύσκολα εκείνα χρόνια. Όταν το λάδι «έφθανε στο πυθάρι», συνήθιζε να μοιράζει: Πρώτα για το καντήλι του Αη-Γιάννη και αμέσως μετά στους μη έχοντες χωριανούς από ένα μπουκάλι «υγρό χρυσάφι».

Αρκετά χρόνια αργότερα ο παπούς μου ο Παντελής , γιός του προπάπου Γιώργη, συνέχισε την οικογενειακή παράδοση , όπως ακριβώς την κληρονόμησε: σεβασμός και αγάπη στους ανθρώπους και τη φύση. Εμπλουτίζοντας τα κτήματα με την κορυφαία ποικιλία ελιάς την «κορωνέικη»  εξακολούθησε να παράγει λάδι άριστης ποιότητας, χαμηλής οξύτητας, απόλυτα καθαρό από φυτοφάρμακα και με νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα τη φρουτώδη γεύση.

Σήμερα οι ίδιοι ελαιώνες ανήκουν στην οικογένειά μου. Στον ίσκιο τους μεγαλώσαμε. Μας χαρακτηρίζει η φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση και φιλοδοξούμε να προωθήσουμε την βιολογική γεωργία στην περιοχή. Παράγουμε πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο, περιορισμένης ποσότητας, προϊόν άγουρων και άνυδρων ελιών. Η μέθοδος της ψυχρής έκθλιψης του ελαιόκαρπου, του επιτρέπει να διατηρεί την υψηλή διαιτητική και θρεπτική του αξία . Το εμφιαλώνουμε και σας το παρουσιάζουμε με την επωνυμία «cretanthos». Αυτό είναι το δικό μας λάδι."

 

                                                

Βιολογικά - Ελαιόλαδο

 

Βιολογικό ελαιόλαδο cretanthos 0,5L

  • Εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από ελιές ποικιλίας Κορωνέικο , πιστοποιημένο από τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ, για καταναλωτές που μπορούν να διακρίνουν την ποιότητα


Βιολογικό ελαιόλαδο cretanthos 0,2L  

  • Εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από ελιές ποικιλίας Κορωνέικες , πιστοποιημένο από τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ,  για καταναλωτές που μπορούν να διακρίνουν την ποιότητα, σε συσκευασία πολυτελείας. Άριστη ιδέα για ένα δώρο που ξεχωρίζει...

Άλλες κατηγορίες προϊόντων του παραγωγού:
Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές