Οινοποιία Τσαντίρη

Βαθμολογία
Υπ. Επικοινωνίας: Τσαντίρης Κωνσταντίνος
Περιοχή: Ν. Σάμου
2275022710 , 6974060230
Προεσπέρα, Ράχες 83301, 83301
2109886170

Προφίλ

Η οινοποιϊα Τσαντίρη βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ικαρίας, στο χωριό της Άνω Προεσπέρας, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Σκαρφαλωμένη στις παρυφές του φαράγγιου της Χάλαρης, αγναντεύει τους αμπελώνες με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Οι αμπελώνες βρίσκονται ακριβώς κάτω από το οινοποιϊο, για την συνεχή επιτήρηση και την άμεση μεταφορά κατά την συγκομιδή, καλλιεργημένοι βιολογικά με τον παραδοσιακό τρόπο σε πεζούλες, διατηρώντας την παράδοση του νησιού.

Καλλιέργεια


Η οινοποιϊα Τσαντίρη καλλιεργεί τις γηγενείς ποικιλίες της Ικαρίας, που είναι το Μπεγλέρι, το Φωκιανό και η Μανδηλαριά. Τα 50 στρέματα των αμπελώνων της, είναι διαμορφωμένα σε πεζούλες όπως όλες οι παραδοσιακές καλλιέργιες του νησιού, σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350-450 μέτρα από την θάλασσα. Το έδαφος είναι αργυλώδη. Η καλλιέργεια είναι βιολογική, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα την μικρή παραγωγή από αρίστης ποιότητας σταφυλιού. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου και η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια. Οι διατήριση της παραδοσιακής καλλιέργιας με φυσικό τρόπο (βιολογικά), οδηγούν σε μικρές ποσότητες άριστης ποιότητας κρασιού, αντάξιου του ονόματος του!

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΩ

Βιολογικά - Κρασί

 

  • Μπεγλέρι

 

Βιολογικός Οίνος - Λευκός Ξηρός
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Ένα ιδιαίτερο κρασί από την ντόπια ποικιλία Μπεγλέρι. Το φωτεινό χρώμα και τα αρώματα φρούτων και αγριολούλουδων είναι τα πρώτα στοιχεία, που συνθέτουν την εικόνα του κρασιού και σε προκαλούν να το γευθείς. Η ισορροπημένη γεύση του με τη δροσερή επίγευση συμπληρώνουν το παζλ των αισθήσεων και αφήνουν το στόμα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Απολαύστε το, στους 8-10°C, με ψαρικά και λευκά πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.

 

  • Ροζέ   

 

Βιολογικός Οίνος – Ερυθρωπός Ημίξηρος
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Οι ερυθρές ποικιλίες της περιοχής μας και ένας δροσερός τρόπος οινοποίησης είναι τα βασικά συστατικά για αυτό το πρόσχαρο κρασί. Το χρώμα του είναι τριανταφυλλί, η μύτη του πλούσια σε αγριολούλουδα και κόκκινα φρούτα και η γεύση του ισορροπημένη με γλυκιά επίγευση. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του αποζητά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας και κυρίως ζυμαρικά ή ψάρια μαγειρεμένα με κόκκινη σάλτσα. Πίνεται στους 8-10°C. 

 

  • Λάγκυρος

 

Βιολογικός Οίνος – Ερυθρός Ξηρός
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Το ατίθασο Φωκιανό και το πληθωρικό Κούντουρο (Μαντιλαριά) ενώνουν τις αρετές τους σε ένα κρασί με ρουμπινί χρώμα, αρώματα αγριολούλουδων και μαύρων φρούτων, στιβαρή γεύση και μακρά επίγευση. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, στους 15 – 17°C, αποζητά ψητό κρέας και κόκκινα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.

 

  • Άκρατος

 

Βιολογικός Οίνος – Ερυθρός Ξηρός
Ικαρία, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Από τα καλύτερα αμπελοτόπια μας, επιλέγουμε σταφύλια από τις ποικιλίες Φωκιανό και Μαντιλαριά και με έξι μήνες ωρίμαση στα βαρέλια μας, σας προσφέρουμε ένα ιδιαίτερο κρασί. Το χρώμα του είναι ρουμπινί και η μύτη του πλούσια σε κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά. Ο πληθωρικός χαρακτήρας του συμπληρώνεται από τη βελούδινη γεύση και τη μακρά επίγευση. Απολαύστε το, στους 16 - 18°C, με τυριά ή κόκκινα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.

 

  • Melisandy

 

Από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας - Λιαστός
Ένα ιδιαίτερο γλυκό κρασί από ντόπιες ποικιλίες με την αρχέγονη τέχνη του απλώματος των σταφυλιών στο ήλιο. Το μελί χρώμα του προδίδει την ωριμότητά του, ενώ στη μύτη κυριαρχούν αρώματα γλυκιάς καραμέλας, σταφίδας και ξηρών καρπών. Νότες ξερών σύκων και μελιού συμπληρώνουν το αρωματικό προφίλ και τη σαγηνευτικά γλυκιά γεύση του. Στους 12-14°C συνδυάζεται ιδανικά με γλυκά σοκολάτας ή τάρτες κόκκινων φρούτων.

Άλλες κατηγορίες προϊόντων του παραγωγού:
Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια