Μενοίκιο

Βαθμολογία
Υπ. Επικοινωνίας: Μελενεκλής Βασίλειος
Περιοχή: Ν. Δράμας
2522300375
Προσοτσάνη Δραμας, 66200
2522022203

Προφίλ

Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» ιδρύθηκε το 2008 στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας στην σκιά του Μενοικίου Όρους, εκφράζοντας το κοινό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για την δημιουργία ενός πρότυπου αγροκτήματος με βασικό στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων μέσα από καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής.

Ως πρώτο βήμα σ΄αυτή τη προσπάθεια επιλέχθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου ποιμνιοστασίου και η αγορά βελτιωμένων προβάτων. Σήμερα στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός προβάτων σε συνθήκες ημισταυλισμένης κτηνοτροφίας όπως επιτάσσει ο καν. 834/2007 της Ε.Ε. περί βιολογικού τρόπου παραγωγής και έχει πιστοποιηθεί για την παραγωγή βιολογικού γάλατος και κρέατος.

Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία των μελών στην καλλιέργεια δημητριακών, ήρθε το δεύτερο βήμα με τη δημιουργία γραμμής παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας ζωοτροφών. Στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού υπάρχουν σύγχρονα σιλό αποθήκευσης ζωοτροφών όπως επίσης και δυνατότητα συσκευασίας και τυποποίησης χονδροειδών ζωοτροφών και ενσιρώματος. Με αυτές τις δυνατότητες όχι μόνο καλύπτονται οι ανάγκες του συνεταιρισμού σε ζωοτροφές αλλά μπορεί και το πλεόνασμα να διατίθεται τυποποιημένο στο εμπόριο.

Ο στόχος που είχαν θέσει οι ιδρυτές του Συνεταιρισμού επιτεύχθηκε το 2012 με την υλοποίηση του τρίτου βήματος, την δημιουργία ενός σύγχρονου τυροκομείου παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα προϊόντα που παράγονται, με διαδικασίες τήρησης όλων των αρχών υγιεινής και ασφάλειας με βάση το πρότυπο ISO 22000, είναι υψηλής ποιότητας έχοντας ως πρώτη ύλη το γάλα που προέρχεται από το ποιμνιοστάσιο του συνεταιρισμού αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει τυρί, γιαούρτι, ανθότυρο, τυρί σχάρας ενώ σε δοκιμαστικό στάδιο βρίσκονται μία σειρά άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Οι ιδρυτές του Συνεταιρισμού οραματίστηκαν την δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού πλήρως εναρμονισμένου με τον τόπο στον οποίο λειτουργεί, τον τόπο τους. Ενός οργανισμού που θα τρέφεται με προϊόντα που παράγονται στη σκιά του Μενοικίου Όρους αλλά και θα τρέφει με αγνά τυροκομικά προϊόντα τις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας ορόσημο και δίνοντας ζωή στην τοπική κοινωνία.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού «ΜΕΝΟΙΚΙΟ» σίγουρα πλέον για την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν και περήφανα για το τόπο τους, θα μπορούν με σταθερό προσανατολισμό στην δημιουργία προϊόντων brand name να αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την προστιθέμενη αξία και των προϊόντων τους αλλά και του τόπου τους.

Γαλακτοκομικά - Λευκά Τυριά

 

  • Φέτα Μενοίκιο
  • Βιολογική Φέτα Μενοίκιο
  • Λευκό Τυρί Άλμης από Αιγοπρόβειο Γάλα
  • Λευκό Τυρί Άλμης από Γίδινο Γάλα
  • Ανθότυρο Vacuum
  • Γιαούρτι Πρόβειο Βιολογικό
  • Γιαούρτι Πρόβειο
  • Γιαούρτι Αγελαδινό
  • Τυρί Σχάρας
  • Μυζήθρα Vacuum
Άλλες κατηγορίες προϊόντων του παραγωγού:
Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια