Endemic O.E.

Βαθμολογία
Υπ. Επικοινωνίας: Μαματσόπουλος Τριαντάφυλλος
Περιοχή: Ν. Έβρου
2551089987 , 6932743150
Απαλός Αλεξανδρούπολη , 68100

"Το εκτροφείο

Η εταιρία «Τριαντάφυλλος Μαματσόπουλος και Σια Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο «Σαλιγκάρια Θράκης Ο.Ε.» ιδρύθηκε το 2009  με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Μέσα από συνεχή απόκτηση τεχνογνωσίας και διαρκή ανάπτυξη η εταιρία διαθέτει σήμερα εκτροφείο σαλιγκαριών ανοιχτού τύπου – εντατικής εκτροφής έκτασης 5 στρεμμάτων και παραγωγική δυναμικότητα που υπερβαίνει τους 10 τόνους σαλιγκάρια ετησίως.

 

Η μεταποίηση

Η επιχείρηση διαθέτει εργαστήριο τυποποίησης, μεταποίησης, κατάψυξης και συσκευασίας των σαλιγκαριών της. Το εργαστήριο τυποποιεί ζωντανά σαλιγκάρια σε κουπάκια του μισού και του ενός κιλού και παράγει κατεψυγμένα προβρασμένα σαλιγκάρια, κατεψυγμένα σαλιγκαροπιτάκια και κατεψυγμένα σαλιγκάρια αλα Βουργουνδίας.

 

Το εργαστήριο, που λειτουργεί στην περιοχή Απαλού Αλεξανδρούπολης, διαθέτει πλήρη αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αν. Μακ. – Θράκης και συγκεκριμένα άδεια Λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και άδεια τεχνικής Λειτουργίας από την Δ/νση Ανάπτυξης. Διαθέτει αριθμό έγκρισης 01.Κ.06 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η μονάδα λειτουργεί με Σύστημα HACCP πιστοποιημένο κατά ISO 22000 και Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας πιστοποιημένο κατά ISO 9000.


Όλες οι πρώτες ύλες (μαϊντανός, σκόρδα, κρεμμύδια κλπ) που χρησιμοποιούνται είναι αγνά και ελεγμένα υλικά προερχόμενα από την περιοχή της επιχείρησης.

Η επιχείρηση έχει την δυνατότητα να προσαρμόσει την τυποποίηση, την συσκευασία και τις συνταγές σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη."

Θαλασσινά - Σαλιγκάρια

  • ΠροΒρασμένα
  • Ζωντανά σε Νάρκη
  • Φιλετάκια Σαλιγκαριών
  • Σαλιγκαροπιτάκια
  • Aλα Βουργουνδίας


Περιγραφές  Προϊόντων

  • ΠροΒρασμένα

 

Τα σαλιγκάρια εκτροφείου του είδους Helix Aspersa διαλέγονται, καθαρίζονται, βράζονται με μυρωδικά. Τα άγρια (μαζεμένα από τους αγρούς) σαλιγκάρια Helix Lucorum διαλέγονται, καθαρίζονται, ζεματίζονται, εξάγονται από το κέλυφος τους και απομακρύνονται τα εντόσθια, το καθαρό κρέας βράζεται με μυρωδικά και επανατοποθετείται στο κέλυφος τους.
Τα σαλιγκάρια τυποποιούνται σε χάρτινο κουτί των 340g ή σε πλαστική διαφανή συσκευασία των 1000g και καταψύχονται σε ταχυκαταψύκτη.
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται οδηγίες και συνταγές. Συντηρούνται στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες -18ΟC όπου διατηρούνται για πάνω από ένα έτος (2 έτη).
Σε σχέση με τα ζωντανά σαλιγκάρια έχουν, πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σαν προϊόν και μαγειρεύονται τάχιστα καθώς δεν χρειάζονται την προεργασία των ζωντανών.

Οδηγίες μαγειρέματος
Αποσυσκευάστε τα σαλιγκάρια από την διαφανή συσκευασία, απομακρύνετε τυχόν θραύσματα κελύφους και μαγειρέψτε τα με μία από τις προτεινόμενες συνταγές ή όπως αλλιώς επιθυμείτε. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.

  • Ζωντανά σε Νάρκη

 

Τα σαλιγκάρια εκτροφείου του είδους Helix Aspersa ευρισκόμενα σε νάρκη πωλούνται χύμα σε πλαστικά κασάκια ή τυποποιούνται σε συσκευασίες του κιλού και του μισού κιλού μέσα σε πλαστικό κουπάκι αντίστοιχης χωρητικότητας. Στην μικρή συσκευασία περιλαμβάνεται τευχίδιο με εκτενείς οδηγίες και συνταγές
Συντηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασίες 4-6oC μακριά από υγρασία. Η διάρκεια ζωής τους σ’ αυτές τις συνθήκες ξεπερνάει τους 6 μήνες και η συνιστώμενη ημερομηνία ανάλωσης είναι τουλάχιστον 3 μήνες από την συσκευασία τους.
Τα σαλιγκάρια είναι μια από τις υγιεινότερες τροφές, πλούσια σε πρωτεϊνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες με ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες.

  • Φιλετάκια Σαλιγκαριών

 

Τα σαλιγκάρια εκτροφείου του είδους Helix Aspersa και τα άγρια (μαζεμένα από τους αγρούς) σαλιγκάρια Helix Lucorum διαλέγονται, καθαρίζονται, βράζονται, το κρέας τους αποχωρίζεται από το κέλυφος, καθαρίζεται και βράζεται με μυρωδικά. Κατόπιν το κρέας τυποποιείται σε χάετινο κουτί των 250gr και καταψύχεται σε ταχυκαταψύκτη.
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται οδηγίες και συνταγές. Συντηρούνται στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες -18ΟC όπου διατηρούνται για πάνω από ένα έτος (2 έτη).
Σε σχέση με τα ζωντανά σαλιγκάρια έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σαν προϊόν και μαγειρεύονται τάχιστα καθώς δεν χρειάζονται την προεργασία των ζωντανών.

Οδηγίες μαγειρέματος
Αποσυσκευάστε τα φιλετάκια από την διαφανή συσκευασία, και μαγειρέψτε τα με μία από τις προτεινόμενες συνταγές ή όπως αλλιώς επιθυμείτε. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.

  • Σαλιγκαροπιτάκια

 

Τα σαλιγκάρια εκτροφείου του είδους Helix Aspersa διαλέγονται, καθαρίζονται, βράζονται με μυρωδικά, αποκελυφώνονται, το κρέας τους καθαρίζεται, αναμιγνύεται με μυρωδικά και αποτελεί το βασικό συστατικό της γέμισης στα πιτάκια με σφολιάτα. Τυποποιούνται σε πλαστική διαφανή συσκευασία των 10 τεμαχίων (320 gr) και καταψύχονται σε ταχυκαταψύκτη
Συντηρούνται στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες -18ΟC όπου διατηρούνται για πάνω από ένα έτος.

Οδηγίες μαγειρέματος
Αποσυσκευάστε από την διαφανή συσκευασία τα ΣαλιγκαροΠΙΤΑΚΙΑ. Βάλτε τα με ένα ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.

  • Aλα Βουργουνδίας

 

Τα σαλιγκάρια εκτροφείου του είδους Helix Aspersa και τα άγρια (μαζεμένα από τους αγρούς) σαλιγκάρια Helix Lucorum διαλέγονται, καθαρίζονται, βράζονται με μυρωδικά, αποκελυφώνονται, το κρέας τους καθαρίζεται, επεξεργάζεται με μυρωδικά, ξανατοποθετείται στο κέλυφος το οποίο καλύπτεται με σκόρδο-βούτυρο(*).
Τυποποιούνται ανά 12 σαλιγκάρια σε ειδικό πλαστικό σκεύος και σε πλαστική συσκευασία ή σε πλαστική συσκευασία του 1Kgr και καταψύχονται σε ταχυκαταψύκτη.
Συντηρούνται στην κατάψυξη σε θερμοκρασίες -18oC όπου διατηρούνται για πάνω από ένα έτος.

Οδηγίες μαγειρέματος
Αποσυσκευάστε το δισκάκι από την διαφανή συσκευασία. Βάλτε τα σαλιγκάρια με το δισκάκι για 5-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC. Δεν χρειάζεται ξεπάγωμα. Το δισκάκι δεν αντέχει στο γκριλ ή θερμοκρασία πάνω από 200oC

Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια