Άξιον Εστί

Βαθμολογία
Υπ. Επικοινωνίας: Δημακόπουλος Αντώνιος
Περιοχή: Ν. Αργολίδος
2751066398
Πανόραμα, 21200
27510 66398

Η οικογενειακή παράδοση του Αθανάσιου Δημακόπουλου στη φύλαξη μελισσών αρχίζει περίπου το 1957 ,όταν πρώτος ο κ.Θανάσης αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μέλισσα και τα προϊόντα της.Στη Στεμνίτσα ,τον τόπο καταγωγής του ,κάνοντας τα πρώτα του βήματα ,καθώς η περιοχή αυτή όπως και ολόκληρη η Αρκαδία ειναι γνωστή για τα πλούσια λιβάδια της!Αρχικά από περιέργεια για τον υπέροχο κόσμο των μελισσών και αργότερα επαγγελματικά.Η πραγματική αγάπη για τις μέλισσες μεταδόθηκε και στους γιους του ,καθώς απο μικρή ηλικία διδάχθηκαν να τις φροντίζουν με αγάπη και αφοσίωση.

Σημερα το επάγγελμα του μελισσουργού - φροντιστή μελισσών  και η οικογενειακή παράδοση στον τομέα του μελιού ,συνεχίζεται απο τον Αργυρή και τον Αντώνη .Παράγουν με φυσικές - οργανικές μεθόδους μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό , πρόπολη, κερί μέλισσας και όλα τα φυσικά και απαραίτητα προϊόντα της μέλισσας για τον άνθρωπο! Η μεταφορά των μελισσών σε  διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα , επιτρέπει τη συλλογή μελιού απο διαφορετικά άνθη και μελιτώματα δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις  και μια φυσική χημεία που προστατεύει το ανθρώπινο σώμα .Τα προϊόντα της μέλισσας προάγουν την υγεία και ομορφιά καθώς οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ειναι εξαιρετικά σημαντικές και συμβάλουν στη μακροζωία .

Πιο συγκεκριμένα ,το μέλι ειναι ένα φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης, το οποίο στην αρχαία Ελλάδα είχε ιδιαίτερη θέση.Στη μυθολογία, η νύμφη Μέλισσα μεγάλωσε το Δία δίνοντας του κρυφά μέλι  και οι θεοί του Ολύμπου έπιναν αμβροσία η οποία και περιείχε μέλι .Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, καθώς και οι Διόσκουροι υποστήριξαν τη θρεπτική και ευεργετική αξία του μελιού, ενώ ο Αριστοτελης και ο Δημόκριτος αναφέρθηκαν στις ευεργετικές ιδιότητες του στην υγεία και τη μακροζωία. Ανάλογη διατροφή περιγράφεται ανά  τους αιώνες από τους Ρωμαίους και αργότερα από τους Βυζαντινούς.

Σήμερα το ελληνικό μέλι βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την ποιότητα, και αυτό γιατί η πλούσια ελληνική χλωρίδα επιτρέπει  στις μέλισσες  να δημιουργούν ποικιλίες πλούσιων συστατικών. Τα φυτά που ανευρίσκονται σε μια ακτίνα 3-5 χιλιομέτρων από τις αποικίες καθορίζουν τον τύπο και τις ιδιότητες του μελιού. Η εμφάνιση, η οσμή και η γεύση των ποικίλων στοιχείων χαρακτηρίζουν την ποιότητα κάθε τύπου μελιού. Στο μέλι μπορούν να βρεθούν πάνω από 200 θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες Β που αποτελούν πηγή ενέργειας, ζωντάνιας, έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση και συνεισφέρουν σημαντικά στην προάσπιση της υγείας.

Το όραμα μας για αγνή-οργανική φροντίδα των μελισσών ξεκινά απο το όνομα μας και από την αγάπη μας για αυτές. Το <<Άξιον Εστί >> είναι μια φράση που περιγράφει άριστα τη φιλοσοφία μας και τα πιστεύω μας για το εξυπνότερο και πιο αποδοτικό έντομο στον πλανήτη: τη μέλισσα.Η μέλισσα ανιδιοτελώς μας προσφέρει τα προϊόντα της, μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί που ειναι ευεργετικά για την υγεία και την επικονίαση. Οι μέλισσες δηλαδή προσφέρουν στην ανθρωπότητα μόνο αγαθά και ανιδιοτελή αγάπη! Στοχος μας ειναι τα προϊόντα  μας να φτάνουν σε εσάς όσο το δυνατόν πιο ακατέργαστα, σχεδόν απευθείας απο την κυψέλη προκειμένου να διατηρούν όλα τους τα ευεργετικά συστατικά, με σεβασμό στην κυψέλη, τη φύση και τον καταναλωτή, ελπίζοντας σε μια σχέση εμπιστοσύνης, σε ποιότητα ζωής για κάθε ζωντανό οργανισμό και σε υπευθυνότητα για την υγεία και το περιβάλλον που ζούμε .Ελπιζουμε σε μια συνειδητή επιλογή των προϊόντων <<Άξιον Εστι>> που θα βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητα, την οποία η οικογένεια μας φροντίζει και διατηρεί για πολλά χρόνια, μέσω ειδίκευσης και συνεχούς εξέλιξης στον τομέα της φροντίδας της μέλισσας .

Μέλι - Μέλι

Μέλι

 • Βιολογικό μέλι Ανθέων & Δάσους
 • Βιολογικό μέλι Ελάτης
 • Βιολογικό μέλι Δάσους & Θυμάρι
 • Βιολογικό μέλι Καστανιάς
 • Βιολογικό μέλι Κουμαριάς
 • Βιολογικό μέλι με Κηρήθρα

 

Προϊόντα Μέλισσας

 • Βιολογική Γύρη Μελισσών
 • Βιολογικός Βασιλικός Πολτός
 • Βιολογική Ακατέργαστη Πρόπολη
 • Φυτικό σαπούνι με Βιολογικό Μέλι
 • Φυτικό σαπούνι με Βιολογική Πρόπολη
 • Φυτικό σαπούνι με Λεβάντα
 • Φυτικό σαπούνι με Βιολογικό Βασιλικό Πόλτό
 • Βάμα Πρόπολης
 • Κεραλοιφή
 • Φυσικό Κερί Μέλισσας
Άλλες κατηγορίες προϊόντων του παραγωγού:
Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια