Berryland

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Δαφνής Βασίλειος
Περιοχή: Ν. Ευβοίας
6947128668
Χαλκίδα, 34100

"Ποίοι Είμαστε

Είμαστε δύο «αγρότες» που ασχολούνται με τις Εναλλακτικές Καλλιέργειες και πιο συγκεκριμένα με την κατηγορία που ακούει στο όνομα «Υπερτροφές».

Ξεκινήσαμε ο καθένας μόνος του με Ιπποφαές αφενός και Αρώνια αφετέρου, χωρίς να γνωριζόμαστε και χωρίς να έχουμε καμία προηγούμενη καλλιεργητική εμπειρία. Ανήσυχα πνεύματα από τη φύση μας που λατρεύουμε τον φυσικό τρόπο καλλιέργειας της γης πιστέψαμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε μια σωστή παραγωγή. Αναζητήσαμε και άλλους ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις ίδιες ανησυχίες και τότε γνωριστήκαμε. Συζητήσαμε αμέτρητες ώρες ανταλλάσοντας απόψεις αλλά και όσα είχαμε συναντήσει ψάχνοντας ανά την Ελλάδα για το φαινόμενο αυτό που λέγεται Υπερτροφή.

Μάθαμε πως δουλεύουν πολλά από τα φυτώρια που κάτω από την κάλυψη του «Γεωπόνου» πουλάνε «υπερφυτά» που είναι άτρωτα σε ασθένειες, δεν έχουν ανάγκη για νερό και με λίγη «σουπερμαντολίνη» που μόνο αυτοί έχουν, υπόσχονται στους υποψήφιους καλλιεργητές τεράστιες αποδόσεις ανεξαρτήτου καιρού και χωρίς κόπο. Μάθαμε πως δουλεύουν οι Συνεταιρισμοί που με το «καρότο» της συμβολαιακής καλλιέργειας (που κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μελετήσει) καταφέρνουν να βάλουν τους παραγωγούς στο τριπάκι της μονοκαλλιέργειας παίρνοντας την παραγωγή τους για ελάχιστα χρήματα.

Στους καιρούς αυτούς τους δύσκολους πολλοί εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου για μια διέξοδο στην κρίση, πουλάνε πολύ ακριβά πλέον όνειρα και υποσχέσεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η ανάγκη όμως να αναπτύξει η χώρα ξανά τον πρωτογεννή τομέα και να βγει οργανωμένα πάλι στην αγορά είναι υπαρκτή και δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε. Κάπου εκεί αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε μια προσπάθεια να οργανώσουμε υγιείς παραγωγικές ομάδες ανθρώπων αντιμετωπίζοντάς τους με απόλυτη ειλικρίνεια.

Τι προσπαθούμε να κάνουμε και πως το κάνουμε

 

Προσπαθούμε να


1. Γνωρίσουμε στους ενδιαφερόμενους τις συγκεκριμένες καλλιέργειες αναπτύσσοντάς τους (μέσα από τις εμπειρίες αλλά και τις μελέτες μας) όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν

2. Προωθήσουμε την βιολογική καλλιέργεια ως τρόπο ζωής αλλά και τον μοναδικό τρόπο να παράξουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα.

3. Παρέχουμε τεχνική κάλυψη με Γεωπόνο που παρακολουθεί την καλλιέργεια από το ξεκίνημα με την εδαφολογική ανάλυση, μέχρι να πάρουμε και προϊόν. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει να κάνει με Γεωπονικά κέντρα και προώθηση φαρμάκων-λιπασμάτων

4. Εκπαιδεύσουμε τους καλλιεργητές σε διάφορες μεθόδους καλλιέργειας γνωρίζοντάς τους τι εργαλεία υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα.

5. Προωθήσουμε φυτά κατάλληλα, σε τιμές πολύ χαμηλές.

6. Συνεργαστούμε με τους παραγωγούς σε όλη την διάρκεια της καλλιέργειας, αλλά και μετά την παραγωγή των καρπών ώστε να φτάσουμε στην επεξεργασία και πώληση επιτυγχάνοντας την καλύτερη διαθέσιμη τιμή της χρονιάς.

Καλούμε λοιπόν όσους υποψήφιους καλλιεργητές επιθυμούν μια υγιή και ειλικρινή συνεργασία να επικοινωνήσουν μαζί μας."
Μπαχαρικά και Βότανα - Μπαχαρικά και Αρωματικά

 

 • Αρώνια Μελανόκαρπη

 • Μύρτιλλο

 • Γκότζι Μπέρι

 • Ιπποφαές

 • Σισάντρα

 • Κράταιγο

 • Κουμαριά

 • Σαμπούκος

 • Κρανιά

 • Παυλώνια ή Παουλοβνια (Paulownia)

 • Αρωματικά Φυτά

Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές