Αγρόκτημα Λογοθέτη

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Λογοθέτη Σταυρούλα
Περιοχή: Ν. Κυκλάδων
2286082464 , 6974763887
Βλυχάδα Σαντορίνης, 84703

Φάβα Σαντορίνης Π.Ο.Π.

 

Μονάκριβο δώρο ελληνικής γης! "Η Βασίλισσα της Σαντορίνης"

Αγροτικό προϊόν, θρεμμένο με το ηφαιστειογενές χώμα της Θήρας, τη δροσιά της θάλασσας και τον Αιγαιοπελαγίτικο ήλιο. Αποκτά γεύση μοναδική και δίνει εξαίρετο υλικό, για φαγητά πρωτότυπα, γευστικά και υγιεινά.

Θεωρείται μοναδική, γιατί προέρχεται από την ποικιλία Lathyrus Clymenous. Σε ανασκαφές που έγιναν πρόσφατα στο Ακρωτήρι (χωριό της Σαντορίνης), βρήκαν απομεινάρια φάβας αυτού του τύπου, γεγονός που αποδεικνύει ότι καλλιεργείται στο νησί από αρχαιοτάτων χρόνων.

Πρόκειται πλέον για προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). Καλλιεργείται, θερίζεται, αλωνίζεται, αποξηραίνεται, αποφλοιώνεται και συσκευάζεται. Εμφανίζεται σε πολλές συνταγές παντρεμένη  με κρεμμύδι, χοιρινό, μελιτζάνες, ντομάτες, σε σούπες, κ.τ.λ..

Χαρακτηριστικό της: χυλώνει από μόνη της, είναι σφιχτή, με... εξευγενισμένο άρωμα.


Στάδια Παραγωγής

 

Τα στάδια παραγωγής της "Φάβας Σαντορίνης", που επηρεάζουν την ανάπτυξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προϊόντος, είναι η καλλιέργεια του φυτικού είδους Lathyrus Clymenum L. (Αρακάς), η ωρίμανση (αποξήρανση) των σπερμάτων του, η αποφλοίωσή τους και η συσκευασία.

Τα στάδια αυτά πραγματοποιούνται εντός οριοθετημένης περιοχής, αφού στη διαφοροποίηση των περιβαλλοντικών και καλλιεργητικών παραμέτρων και της διαδικασίας ξήρανσης (χρήση θηραϊκής γης), συνίσταται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του προϊόντος και εντοπίζεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αλλοίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της "Φάβας Σαντορίνης".

Χρησιμοποιούνται πάντα παραδοσιακοί και πιστοποιημένοι, από το κράτος και άλλους φορείς, μέθοδοι και διαδικασίες για την καλλιέργεια, την συγκομιδή, την αποφλοίωση και την αποθήκευση.

Η διαδικασία της συσκευασίας περιορίζεται και αυτή εντός της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός έλεγχος της καταγωγής του τελικού προϊόντος. Η αποφλοίωση και ο διαχωρισμός των κοτυληδόνων ακολουθείται από άμεση, τάχιστη και κατάλληλη φύλαξη και συσκευασία του επεξεργασμένου προϊόντος, ώστε να προφυλάσσεται το ευπαθές πλέον τελικό προϊόν από την υγρασία.

Όσπρια - Όσπρια

  • Φάβα Σαντορίνης Π.Ο.Π.

 

Περιγραφή Προϊόντος 

 

 Αποξηραμένες, αποφλοιωμένες και θρυμματισμένες κοτυληδόνες του φυτού Lathyrus clymenum L. της οικογένειας των ψυχανθών (οικ. Fabaceae), χρώματος υποκίτρινου, σχήματος πεπλατυσμένου δισκοειδούς, με διάμετρο περίπου 2 mm και μέγιστη υγρασία 13 %. Η σύστασή της χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών και αυξημένη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

 

Κάθε συσκευασία

 

Καθαρό βάρος      500gr

Θρεπτική αξία      100gr

Ενέργεια                346kcal/1446kj

Πρωτε'ί'νες              20gr

Λιπαρά                    1,5gr

Υδατάνθρακες        63gr

 

*Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος


  • Λιαστό Ντοματάκι Σαντορίνης

 

Ξεχωριστό ορεκτικό, ιδανικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο. Αποτελεί το μυστικό σε πρωτότυπες σάλτσες, σαλάτες και άλλες συνταγές.

Συστατικά: Ντομάτα, ελαιόλαδο, ξύδι, μπαχαρικά. Καμία πρόσθετη ουσία και κανένα συντηρητικό

Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές