Κτήμα Σταυρόπουλου

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Παναγόπουλος Φώτης
Περιοχή: Ν. Ηλείας
26210-29608 , 26210-26657
Παλαιοχώρι Ηλείας, 27100
26210-30657

 Αμπελώνες

 

Η αφοσίωση της εταιρείας στην τελειότητα αποδεικνύεται με την υιοθέτηση μεθόδων καλλιέργειας με την ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση .  Καθένας από τους αμπελώνες μας, με τα ιδιαίτερα κλιματολογικά και εδαφικά του χαρακτηριστικά, είναι αφιερωμένος σε συγκεκριμένες ποικιλίες οι οποίες κατ’ αποκλειστικότητα αποτελούν την πρώτη ύλη των προιόντων μας. 

 

1.  Θέση Νησιά Παλαιοχώρι  Ηλείας (30 στρέμματα)

Βρίσκεται στην περιοχή του Δέλτα του Πηνειού, η οποία ανήκει στο Δίκτυο Βιοτόπων Natura - 2000, σε μικρή απόσταση από την ακτή του Ιονίου. Καλλιεργούνται ερυθρές ποικιλίες, κυρίως Merlot, αλλά και Αυγουστιάτης, Αγιωργήτικο, Syrah και Cabernet S. σε μικρό ποσοστό. Η καλλιέργεια είναι βιολογική και η στρεμματική παραγωγή σταφυλιών είναι περιορισμένη. Η γειτνίαση με τη θάλασσα, η σύσταση του εδάφους και ο τρόπος καλλιέργειας ευνοούν την παραγωγή σταφυλιών εκλεκτής ποιότητας με ανάπτυξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των καλλιεργούμενων ποικιλιών.

 

2. Παλαιοχώρι Ηλείας (10 στρέμματα)

Σε  αυτόν τον αμπελώνα καλλιεργείται η ποικιλία Ασύρτικο καθώς και κάποιες άλλες λευκές ποικιλίες.  Η σύσταση του εδάφους σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής προσδίδουν ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στην ευαίσθητη αυτή αρωματικά ποικιλία.

 

Το οινοποιείο μας

 

Το σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος, στο Παλαιοχώρι,  πρωτολειτούργησε το 2000 και το κυρίως κτήριό του αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα: στο υπόγειο είναι ο χώρος ωρίμανσης και παλαίωσης του κρασιού σε δρύινα βαρέλια, στο μεσαίο επίπεδο γίνεται η οινοποίηση, ενώ στο ανώτερο είναι χώρος δεξαμενών και εμφιάλωσης καθώς, επίσης, και χώρος υποδοχής και γευσιγνωσίας. Η θερμοκρασία σε όλα τα στάδια της οινοποίησης ελέγχεται με τη βοήθεια ψύκτη και ψυκτικού κυκλώματος που συνδέεται με τις δεξαμενές.

 

Σε μικρή απόσταση  από το κυρίως κτίριο βρίσκεται το βοηθητικό κτίριο στο οποίο στεγάζονται αποθηκευτικοί χώροι των οποίων η θερμοκρασία και η υγρασία ελέγχονται ηλεκτρονικά καθώς και ο ψυκτικός θάλαμος, απαραίτητος στην οινοποίηση των λευκών ποικιλιών. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και εγκατάσταση Φ/Β συστήματος 10KWp στη στέγη του βοηθητικού κτιρίου συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της παραγωγικής μας διαδικασίας.

 

Το οινοποιείο είναι πιστοποιημένο για την παραγωγή κρασιού από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας (Οργανισμός Πιστοποίησης, ΔΗΩ)

Ποτά - Κρασί

 

  • Το ερυθρό ξηρό <<Ήλις>>

 

Παραμένει 12-14 μήνες σε καινούρια γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια. Η πλούσια αρωματική του σύνθεση και τα γευστικά του χαρακτηριστικά συνθέτουν ένα εξαιρετικό Merlot.

 

  • Το Λίνον

 

Το «Λίνον» παράγεται από άριστης ποιότητας σταφύλια ασύρτικου με μικρή συμμετοχή και άλλων λευκών ποικιλιών. Η οινοποίηση γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και το αποτέλεσμα είναι ένα λευκό ξηρό κρασί, ισορροπημένο, υψηλόβαθμο, με πλούσιο αρωματικό δυναμικό.

 

  • Τέσσερις Ποικιλίες

 

Πολυποικιλιακός οίνος από σταφύλια, κυρίως, Αυγουστιάτη και Merlot, ο οποίος δεν παλαιώνεται σε βαρέλι.

 

 

Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές