Οινοποιία Παπαντώνη

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Παπαντώνης Αντώνιος
Περιοχή: Ν. Αργολίδος
2751023620
Κανάρη 48 Άργος, 21053
2751024719

Προφίλ

 

Το Οινοποιείο Παπαντώνη ιδρύθηκε το 1992 από τα αδέλφια Αντώνη και Κάλλη Παπαντώνη. Το οινοποιείο βρίσκεται στην πόλη του Άργους περίπου 15 χλμ από τον ιδιόκτητο αμπελώνα .

Ο Αντώνης ξεκίνησε να εργάζεται για τη δημιουργία του αμπελώνα αφότου απέκτησε το πτυχίο Bachelor στα Οικονομικά από το Κολέγιο Hamilton στο Mason City στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια ο Αντώνης έχει επικεντρωθεί στην καλλιέργεια του αμπελώνα με την μοναδική ποικιλία Αγιωργίτικο για να δημιουργήσει τα καλύτερα κλήματα τα οποία θα παραγάγουν το αρίστης ποιότητας κρασί Μηδέν Άγαν και Λυσιμελής.

Η Κάλλη ακολούθησε τον αδερφό της το 1992 και ξεκίνησαν τη δημιουργία του οινοποιείου με σκοπό την παραγωγή και τη διάθεση του κρασιού. Οι μοναδικές της ικανότητές στο μάρκετινγκ προσέδωσαν στην επιχείρηση εξαιρετική προβολή και πρόσβαση στους κορυφαίους δοκιμαστές κρασιών και γευσιγνώστες της αθηναϊκής κοινωνίας. Όντας επίσης το πρώτο οινοποιείο που δημιούργησε προσωπικές ετικέτες στα μπουκάλια με την αναγραφή σ' αυτές του ονόματος των πελατών, η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ισχυρή και σταθερή.

Από το 2001 η κόρη της Κάλλης Λυδία μπήκε στην εταιρεία αφού απέκτησε το πτυχίο Bachelor στο Μάρκετινγκ από το Deree College στην Αθήνα. Το μέλλον του Οινοποιείου Παπαντώνη και του κρασιού "Μηδέν Άγαν" είναι ασφαλές καθώς η Λυδία συνέχισε τις σπουδές της και απέκτησε Master στη Διοίκηση Οινοποιείου και την Εμπορία Κρασιού από το Royal Agriculture College στο Cirencester της Αγγλίας.

Η παραγωγή του οινοποιείου αυξήθηκε σταθερά από τα 2.500 μπουκάλια το 1993 σε πάνω από 50.000 μπουκάλια το 1999. Από το 2001 η εταιρεία εφαρμόζει το Διεθνές Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ISO 2002 και H.A.C.C.P.

 • Το 1999 λάβαμε τη Σφραγίδα Ποιότητας, ανάμεσα σε 1500 κρασιά, στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού της Ιαπωνίας στο Τόκυο για την ξεχωριστή μας ποιότητα
 • Το 1999 το κρασί μας συμμετείχε στις πωλήσεις του οίκου δημοπρασιών Christie's στο Λονδίνο και έλαβε τις υψηλότερες εντολές πωλήσεων
 • Το 2000 λάβαμε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού της Ζυρίχης και το 2001 λάβαμε το Αργυρό Μετάλλιο

 

Ξεκινώντας με μια ανοξείδωτη δεξαμενή τριών τόνων και πέντε δρύιναβαρέλια είχαμε την πρώτη παραγωγή 2500 φιαλών οίνου "Μηδέν Άγαν" το 1993 . Σήμερα το οινοποιείο λειτουργεί με την τελευταία τεχνολογία για την οινοποίηση κόκκινου κρασιού.


Είμαστε τώρα εξοπλισμένοι με:

 •     Ανοξείδωτες δεξαμενές
 •     Γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 30% των οποίων ανανεώνεται κάθε χρόνο
 •     Πνευματικό ασυνεχές πιεστήριο
 •     Φίλτρα
 •     Μηχάνημα πλυσίματος φιαλών
 •     Αυτόματο μηχάνημα εμφιάλωσης και σφράγισης φιαλών
 •     Αντλίες
 •     Μονάδα υψηλής πίεσης ζεστού νερού
 •     Αυτόματο διαχωριστή σταφυλιών
 •     Κλιματιζόμενη κάβα για την αποθήκευση και την παλαίωση άνω των 15.000 φιαλών

Ποτά - Κρασί

 

 • Μηδέν Άγαν


Το Μηδέν Άγαν έχει ένα καθαρό χρώμα ρουμπινιού και άρωμα φρουτώδες. Η γεύση του είναι βελούδινη, απαλή, στρογγυλή με μακρύ τελείωμα στο στόμα. Είναι κρασί ιδανικό για μακροχρόνια παλαίωση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16°-18°C. Το κρασί μας είναι ξεχωριστό και απευθύνεται σε άτομα που εκτιμούν την ποιότητα. Είναι το τέλειο δώρο για τους συνεργάτες της εταιρίας σας, την οικογένεια και στενούς φίλους.

 • Μέτρον Άριστον Οίνος Λευκός Ξηρός


Οινοποιείται από  τις ποικιλίες "Ροδίτης" κατά 65% και "Chardonnay" 35% από αμπέλια της περιοχής Μαλανδρενίου Αργολίδος.  Είναι "Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος" και το όνομά του είναι "ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ".
Αλκοολικός Βαθμός: 12,7 Vol.
Ολική οξύτητα: 5,5 gr./Lt σε τρυγικό
Πτητική οξύτητα: 0,18 gr./L σε οξικό
PH: 3.26
Σερβίρεται:  στους 11 βαθμούς Κελσίου

 • Λυσιμελής


Οινοποιείται από τα σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, που με κατάλληλο τρόπο υπερωριμάζουν πάνω στο κλήμα πριν την συγκομιδή τους αποκτώντας έτσι το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συγκέντρωσης σακχάρων. Στην συνέχεια εφαρμόζεται η κλασική οινοποίηση η οποία σταματά μόνη της στους 15% vol., αφήνοντας μεγάλο ποσοστό αζύμωτων σακχάρων. Τέλος, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Πίνεται ελαφρώς παγωμένο ως απεριτίφ, αλλά είναι κυρίως ιδανικά για να συνοδεύει το επιδόρπιο (σε θερμοκρασία δωματίου).

Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές