Robola Cooperative of Cephalonia

Βαθμολογία
0 Κριτικές
Υπ. Επικοινωνίας: Καρούσου Νάσια
6947681803 , +30 26710 86301
Ομαλά Κεφαλονιάς, 28100 , 28100
26710 86481

Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας (έτος ίδρυσης 1982) συγκεντρώνει και επεξεργάζεται το 85% περίπου της παραγωγής σταφυλιού της ποικιλίας ρομπόλα Κεφαλλονιάς. Αυτού δηλαδή του νησιού που εκτός από το πιο ορεινό του Ιονίου πελάγους, είναι και ένα από τα αναμφισβήτητα «διαμάντια» του ελληνικού αμπελώνα. Το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους, η ηλιοφάνεια, το υψόμετρο, η ποικιλία των μεσοκλιμάτων και οι θαλάσσια αύρα ευνοούν την αμπελοκαλλιέργεια στο νησί, που κύρια χαρακτηριστικά της είναι η χαμηλή στρεμματική απόδοση και η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα.

Καθημερινά, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας κερδίζει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του καταναλωτικού κοινού, αλλά και των ειδικών, στον τομέα της οινοποίησης και εμπορίας οίνων, προσφέροντας εξαίρετα κρασιά σε προσιτές τιμές. Ένας απ’ τους κυριότερους παράγοντες αυτής της ανοδικής πορείας είναι το ίδιο το νησί και πιο συγκεκριμένα, ο αμπελώνας του. Σημαντικότερο κέντρο αμπελοκαλλιέργειας στην Κεφαλλονιά είναι η ευρύτερη περιοχή των Ομαλών στο κέντρο του νησιού, με τη «ζώνη ρομπόλας». Η ζώνη αυτή περιλαμβάνει κυρίως ημιορεινούς αμπελώνες, στις πλαγιές του Αίνου. Οι μεγάλες κλίσεις, το ανάλογο υψόμετρο και τα φτωχά, χαλικώδη και ασβεστολιθικά εδάφη, συγκεντρώνουν με ιδανικό τρόπο χαρακτηριστικά που δίνουν φρεσκάδα, φινέτσα και θαυμαστή ισορροπία στα κρασιά του νησιού. Εντός της «ζώνης ρομπόλας» καλλιεργούνται 2.000 στρέμματα με γηγενείς ποικιλίες, όπως το βοστιλίδι, το μοσχάτο, η μαυροδάφνη, το ζακυνθινό και κυρίως η ρομπόλα, μια δυναμική λευκή ποικιλία, που κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στις ευγενέστερες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, δίνοντας τον οίνο ΠΟΠ Ρομπόλα. 

Το 2005 ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας ανανέωσε εξ ολοκλήρου το μηχανολογικό εξοπλισμό του οινοποιείου του, έκτασης 2.400 τ.μ. και εγκατέστησε βιολογικό καθαρισμό για τη διαχείριση των αποβλήτων του, αποτελώντας πλέον, μια υπερσύγχρονη οινοποιητική μονάδα.

Ποτά - Κρασί

  •  ΡΟΜΠΟΛΑ

 

Κρασί λευκό, ξηρό Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας με πολύ λεπτά χαρακτηριστικά σε άρωμα και γεύση. Πίνεται δροσερό στους 10-12 °C και συνοδεύει ψητά ψάρια και θαλασσινά.

 

  •  SAN GERASSIMO 

 

Κρασί λευκό, ξηρό από επιλεγμένους ορεινούς   αμπελώνες της ποικιλίας Ρομπόλας Κεφαλληνίας, Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας με κιτρινοπράσινο χρώμα, λεπτό άρωμα και ισορροπημένη γεύση. Πίνεται δροσερό σε θερμοκρασία 10-12 °C και συνοδεύει λευκά κρεατικά και θαλασσινά.

 

  •  ΓΛΥΚΟΡΩΓΟΣ

     

Γλυκό  κρασί που παράγεται από τις τοπικές ποικιλίες Ρομπόλα, Τσαούσι και Μοσχάτο. θα πρέπει να απολαμβάνουν διατηρημένα με απλή ψύξη και να πάει καλά με ορεκτικά, σαλάτες και πιάτα ζυμαρικών.

 

  •  BIO – ROBOLA

 

 Οίνος λευκός ξηρός  από σταφύλια βιολογικής  καλλιέργειας με Χρυσοκίτρινο διαυγές χρώμα με πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών, με τόνους βοτάνων και εξωτικών φρούτων. Η παραδοσιακή καλλιέργεια επιλεγμένων βιολογικών αμπελώνων και η προσεκτική οινοποίηση με τις ελάχιστες προσθήκες ουσιών, υπογραμμίζουν τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

 

Άλλες κατηγορίες προϊόντων του παραγωγού:
Όνομα
Επώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια
Αξιολόγηστε αυτόν τον παραγωγό

κακός

μέτριος

καλός

πολύ καλός

εξαιρετικός
Ονοματεπώνυμο
Email
Σχόλια
Δείτε σχόλια
Κριτικές