Πέντε πρωτότυπες εναλλακτικές χρήσεις για το μέλι

Saturday, 30 August 2014

"Το μέλι είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό γλύκισμα, όμως οι πιθανές χρήσεις του δεν περιορίζονται στην κουζίνα. Η αντιβακτηριδιακή του δράση το καθιστά ιδανικό για τη θεραπεία των πληγών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως προϊόν ομορφιάς.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι σε καθημερινή βάση με πρωτότυπο τρόπο

1. Για τις πληγές

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην αποστείρωση μιας πληγής ή μιας γρατζουνιάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθαρίσουμε το σημείο του τραυματισμού με δροσερό νερό και σαπούνι, να στεγνώσουμε καλά και να εφαρμόσουμε λίγο μέλι στη επιφάνεια της επιδερμίδας.

2. Για τον πονοκέφαλο λόγω μέθης

Η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε φρουκτόζη βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό του αλκοόλ. Μπορούμε λοιπόν να φάμε μια κουταλιά μέλι για να καταπολεμήσουμε το ενοχλητικό hangover.

3. Για τον καθαρισμό του προσώπου

Το μέλι χρησιμεύει και για την απολέπιση της επιδερμίδας. Μπορούμε να πλύνουμε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και μέλι ώστε να προλάβουμε τα σπυράκια και να κάνουμε το δέρμα μας πιο λείο και απαλό.

4. Για καλύτερο ύπνο

Το μέλι βοηθά ώστε να μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα. Μια κουταλιά μέλι είναι ιδανική εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ύπνου, καθώς μας χαλαρώνει.

5. Για την ενυδάτωση των μαλλιών

Λίγο μέλι στις άκρες των μαλλιών βοηθά να καταπολεμήσουμε το φριζάρισμα και την ψαλίδα."

πηγή: www.onmed.gr