ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014

Saturday, 01 March 2014 (13:08)

"Οινόραμα 2014


Φέτος το Οινόραμα κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αφού η πρώτη φορά που οργανώθηκε ήταν το 1994, στο «κλειστό του ΟΑΚΑ», δηλαδή σε έναν συμπαθέστατο χώρο που λειτουργούσε ως προπονητικό κέντρο για αθλητές.

Στη συνέχεια το Οινόραμα φιλοξενήθηκε στο MEC και στο ΕΚΕΠ και φέτος, για πρώτη φορά, μετακομίζει στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, ένας χώρος 7.000 τ.μ. με όμορφη, βιομηχανικού τύπου αισθητική, που ταιριάζει με το κρασί. Εκτός από το ότι ο χώρος είναι ενιαίος και δίχως κολόνες, διαθέτει πολλές αίθουσες για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Οινοράματος και απεριόριστο πάρκινγκ για όλους.

Στα 20 αυτά χρόνια το Οινόραμα εισήγαγε πολλές καινοτομίες στο χώρο της οργάνωσης εκθέσεων και ειδικότερα στην προβολή του κρασιού. Οι καινοτομίες αυτές επηρέασαν θετικά και καθοριστικά την εξελικτική πορεία του ελληνικού κρασιού και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξή του. Από το 1994 μέχρι σήμερα το Οινόραμα έχει συνοδέψει το ελληνικό κρασί στη φάση της αναγέννησής του και εν συνεχεία της εξύψωσής του σε ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της πατρίδας μας, ένα από τα λίγα ―αν όχι το μόνο― που μπαίνει συστηματικά και επώνυμα, με τη μνεία «Made in Greece», σε ξένα σπίτια ανά την υφήλιο.

Εκατοντάδες οινοπαραγωγοί απ’ όλη τη χώρα συμμετέχουν φέτος στο Οινόραμα με χιλιάδες διαφορετικές ετικέτες κρασιού που αναδεικνύουν όλες τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και προελεύσεις. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης, ενώ για πρώτη φορά το λάδι, η ελιά και τα σχετικά μηχανήματα και εφόδια θα είναι επίσης παρόντα μέσω της «Ελαιοτεχνίας», έκθεση που συνδιοργανώνεται με το Οινόραμα στον ίδιο χώρο.

Όπως πάντα, το Οινόραμα φιλοξενεί ένα καλοφτιαγμένο και έξυπνο πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων, που αποτελούν παράδοση της εν λόγω έκθεσης, ενώ για άλλη μία φορά θα λειτουργήσει η «Πλατεία Γευσιγνωσίας» σε ειδικό χώρο, μία έκθεση μέσα στην έκθεση, όπου παρουσιάζονται μόνο για επαγγελματίες τα καλύτερα κρασιά της έκθεσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες της εστίασης παρουσιάζει η Δευτέρα 10/3, ημέρα αφιερωμένη στη θέση του κρασιού στο εστιατόριο, με συζητήσεις, διαλέξεις και σεμινάρια. Ξεχωρίζει εκείνο για όσους σκέπτονται να ανοίξουν «wine bar», η μόδα των οποίων ξεκίνησε αμέσως μετά το Οινόραμα του 2012. Στο Οινόραμα ο οινικός πλούτος της Ελλάδας σας περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Ντίνος Στεργίδης
Διοργανωτής Οινοράματος"

 

πηγή: www.oenorama.com